onsdag 25. mars 2009

Ikke den store innsatsen i hagen ennå!!
Men forrige helg fikk vi kuttet ned mye av busker og trær!!
Disse vintergrønne buskene vokser som ugress og her ville jeg heller har noe som blomstrer!!
gjerne en syrin.....
Så da var det frem med motorsagen.....og vekk var den!!Holder på litt innendørs........og kjøpte en pose med "knoller" av ranukler!!
Får bare håpe jeg har plantet de rett vei ned i jorden:o)
Her må jeg bare vente å se hva som kommer....og om det kommer:o)


Nå har jeg sådd ridderspore...i en nydelig blåfarge!!

Blir litt fullt på kjøkkenbenken av dette!
så godt når det spirer og jeg kan sette det lyst og kjølig:o)


synest det er gøy....og er veldig stolt av hver minste spire!!
Og Hanne..........stokkrosefrøene har ennå ikke spirt....tror jeg må ha druknet dem!
Men har ikke sådd alle ennå.........og man lærer jo litt etter litt:o)
Ha en fin kveld:o)

8 kommentarer:

Josefine sa...

Hei på deg...som du koser deg i hagen:) Du har jo virkelig kommet godt i gang. Er så enig med deg om å få syrin i hagen. Jeg har plantet både hvit og lilla de siste par år. De er ikke så store enda...men så vakker! Klem

Anonym sa...

himmel så produktiv du er!!!
Ridderspore er nydelig.. skulle gjerne hatt litt av de sammen med de blålilla lupinene men, jeg mangler en vegg å støtte de opp på..

Stokroser.. her dryler man frø rett i bakken og opp kommer de nydeligste planter.. min svigerinne fikk noen sart gule og mørk rød i fjor.. på pakken stod det røde!!!

Ja, ja.. lykke til med spiringen.. artig er det i allefall å se at det vokser:o))

Klem fra mæ

Lyst på livet sa...

Så flink du er!

Apropos rett vei ned i jorden.... Dette har jeg erfaring med se.... jeg har re løker plantet feil cei jeg...hehe... Men de kommer som bare det. De finner veien opp til lyset likevel, så det går nok bra skal du se :-)

Klem

Kerstin sa...

Herlig å kunne begynne å jobbe i hagen LivO=)
Så du har plantet Ranukler knoller... Så spennende å se... Hos meg spirer det også..Det er så moro. men det gjenstår å se om man lykkesO=)

Klemmer O=)

Lykkelita sa...

Åh, så gøy! Kan du ikke fortelle litt om prosessen? For meg som bare har oppnådd "sytråder" når jeg en gang forsøkte å plante frø inne er dette noe jeg trenger å vite mer om...
Står de på kjøkkenbenken din?
Eller er det bare midlertidig?
Uff, jeg er helt "grønn" på dette...
Så morsomt å følge med på hvordan du forbereder hagen til sår og sommer:)

Aalerud Stall sa...

Hei:-)

Så flink du er! Blir spennende med ranuklene, det har jeg aldri prøvd før. Selv holder jeg på å planelegge litt forandringer utendørs nå. På sørsiden av huset har jeg et stort blomsterbed med blant annet buskroser i. Der skal flere av de gamle buskrosene, som begynner å bli stygge, rives opp og så skal det legges skiferheller i tre felter med staudebed imellom. Har allerede plantet en del stauder, blant annet riddersporer og stokkroser, samt at de flotte gamle peonene skal få stå. På skiferhellene skal det være en sittegruppe i midten, en perfekt frokostplass, og på de andre feltene skal jeg sette masse forskjellige blomsterkrukker (på "middelhavsvis").

Storkoser meg med planleggingen, siden det ligger metervis med snø utenfor hos meg enda:-)
Det er ekstra hyggelig å følge med din hageblogg, siden det allerede er vår hos deg!

Klem fra Britt:-)

Lisemoren sa...

Så morro med alle spirene dine. Du kommer til å få et blomsterflor uten like. Håper stokkrosene dine dukker opp. Jeg plantet disse et år og syns de ble veldig fine. Jeg har også en gjeng her, men de er litt pinglete, var litt tidlig ute. Nå er det rett før jeg sår ute, men ennå er det en og annen frostnatt og vi har hatt snø hver eneste morgen siste uken. Den er heldigvis borte igjen til kvelden, for solen står på, men nå syns jeg det holder. Hos meg er det dessuten nesten 40 små pelargonium avleggere som står i kø. Alt har jeg i stuen, så her er det inntaks stopp. Men det blir bra til slutt vet du, i hagen : )

Min Verden Hanne sa...

Takk - men jeg kan love at Headeren var en større bragd og så helt alene *stolt*. Så flink DU er med spirer og ranunkler. Lykke til med det. Jeg blir helt dårlig når jeg ser alle bildene av krokus m.m. jeg lengter så her. I dag fant jeg en pose tulipanløker og allium som jeg ikke hadde satt i høst. jeg puttet alle i et kar og håper på det beste. Her er fortsatt -10 grader om natta. Hva gir du meg. Ha en fin uke Liven. KLem H.